Marcus

Marcus Kevin

Advokat, delägare

Tel. +358 40 741 6808
E-post:

Språkkunskaper: Svenska, finska, engelska

MK-Laws grundare Marcus Kevin har över 15 års erfarenhet av affärsjuridik. Han är vår huvudsakliga expert när det gäller hantering av företagsköp, ärenden gällande startups och andra växande företag samt att erbjuda allmän expertis gällande kommersiella kontrakt.

Marcus har ett genuint intresse av att hjälpa företag med företagsköp och -arrangemang med ständig fokus på att hålla processerna smidiga och smarta. Vare sig det handlar om en mindre lokal affär eller en större internationell transaktion, så tackas han ofta för sin förmåga att hantera även de mest komplexa delarna av transaktionsstrukturen och den relaterade dokumentationen.

Med en stark entreprenörsanda hjälper Marcus också gärna nya företag att växa och utvecklas. Han arbetar regelbundet med finansieringsrundor, aktieägaravtal och incitamentsprogram. Kombination av hans juridisk kunskap och förståelse för dynamiken i startup-världen har gjort honom till en betrodd rådgivare bland många unga företag då de navigerar genom det juridiska landskapet. Hans kunder inkluderar också investerare.

Med sin omfattande erfarenhet har Marcus utvecklat en stark förståelse för affärsvärlden, vilket gör att han också erbjuder effektiv rådgivning gällande ett brett spektrum av kommersiella kontrakt.

Referenser

Agerade som säljarens juridiska rådgivare vid försäljningen av EG-Trading Oy till Nordic Waterproofing Group.

Assisterade Arctic Blue Beverages vid deras börsintroduktion på Sveriges First North Growth-marknad.

Agerade som City Digitals juridiska rådgivare vid förvärvet av Suomi24 och Treffit24.

Agerade som säljarens juridiska rådgivare vid försäljningen av hela aktiestocken i en finsk koncern till en internationell japansk koncern.

Medlemskap och förtroendeuppdrag

Styrelsemedlem kevin carpets Ltd

Medlem i Advokatförbundet

Arbetserfarenhet

Advokatbyrå MK Law
Delägare

2006-

Advokatbyrå Borenius & Kemppainen
Associate trainee

2005-2006

Cityjuristen
Trainee

2004 & 2005

Utbildning

Advokat

2012

Åbo universitet
Juris magister

2007

Åbo Akademi
Rättsnotarie

2005